Заняття з історії Голокосту у літньому таборі Гілель

Протягом 28 серпня – 02 вересня у Миколаївській області проходив молодіжний літній форум, організований Міжнародною єврейською студентською організацією «Гілель». Традиційно у реалізації навчальної частини програми взяли участь Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» і Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні».

Наукові співробітники Інституту «Ткума» і Музею Голокосту Зоряна Бондар і Марина Стрільчук провели заняття з історії Голокосту та особливостей людської поведінки під час війни. Скільки потрібно людей, щоб управляти натовпом? Чи насправді покірність властива тільки тим людям, які відчувають небезпеку? Що рухало тими людьми, які, ризикуючи власним життям та життям своїх дітей, намагалися врятувати хоча б одного єврея від знищення? Ці та інші питання перебували у фокусі уваги лекторів.

Теми інтерактивних занять викликали неабияке зацікавлення у присутніх студентів, які взяли активну участь у дискусії щодо психології поведінки людей під час Голокосту та мотивів їхніх вчинків.