Освітні заходи в Одесі до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

28 січня в Одесі відбулись освітні заходи, присвячені Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту. Освітній семінар для школярів старших класів були організовані Єврейським культурним центром «Beit Grand» разом з Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума» та за підтримки Одеської міської ради.

У роботі семінару взяли участь учні 11-х класів з Маріїнської гімназії та 94 світської єврейської школи (м. Одеса), а також активісти Молодіжного клубу «Дерех». Науковий співробітник Інституту «Ткума» Валентин Рибалка виступив із доповіддю «Голокост у всесвітній історії та виховання толерантності». Пізніше він провів практичне заняття, присвячене феномену Праведників народів світу, для учнів 8-го класу 52-ї школи м. Одеси.

Крім цього діти були ознайомлені з роботою Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні», зокрема, з освітніми проектами Інституту та програмою наступного, XVI Міжнародного конкурсу творчих робіт школярів, вчителів, студентів, аспірантів «Уроки війни та Голокосту – уроки толерантності».