Тренінг для майбутніх гідів "IWalk" пройшов у Дніпрі

Протягом 16–18 квітня у Дніпрі відбувся тренінг гідів «Iwalk», організований Київським освітнім центром «Простір толерантності» за участі Міністерства закордонних справ Німеччини, Дніпровської академії неперервної освіти та Інституту «Ткума».

Основною метою «Iwalk» є підготовка гідів з повним комплексом тренінгових блоків, практикумів та мультимедіа засобів, у тому числі включаючи історичну складову – зокрема це історія єврейської громади Дніпра періоду нацистської окупації. У тренінгу взяли участь 16 школярів з ЗОШ №15 та №62. На викритті з вітальним словом виступив Заступник Генерального консула Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку (офіс м. Дніпро) Петер Шмаль.

Кожен з трьох днів був насичений на цікаві події, моделювання різних ситуацій під час екскурсій, обговорення в групах тощо. Директор центру «Простір толерантності» Анна Ленчовська провела тренінговий блок, а волонтер проекту «Iwalk» Олександра Козорог практичну частину занять. В останній день тренінгу школярі змогли самі провести першу в своєму житті екскурсію вулицями міста.