Запрошуємо на заняття Недільного клубу

Український інститут вивчення Голокосту "Ткума" і Музей "Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні" запрошують на заняття Недільного клубу "Трагедія Бабиного Яру: чия вона?", яке відбудеться 18 вересня об 11:00.

Бабин Яр сьогодні в усьому світі є символом Голокосту. Восени 1941 р. впродовж двох днів тут було вбито майже 34 тис. київських євреїв. Втім, під час війни в Бабиному Яру вбивали та ховали не лише євреїв. Впродовж двох років німецької окупації до листопада 1943 р. тут розстрілювали і закопували групи людей, які також вважалися ворогами нацистів, – ромів, українських націоналістів та інших. Оцінки кількості жертв сягають принаймні 100 тис. осіб, понад дві третини з яких були євреями.

Радянський режим десятиріччями намагався знищити сам Яр і пам’ять про національну та етнічну приналежність його жертв. Після здобуття Україною незалежності влада дозволила будь-які вшанування пам’яті на території Бабиного Яру, тож сьогодні це місце перетворилося на територію різних пам'ятей.

Саме обговоренню цих питань і буде присвячений наш Недільний клуб. Заняття проводитиме науковий співробітник Українського інституту вивчення Голокосту "Ткума" Анна Медведовська. Вхід вільний. Чекаємо на Вас!