Церемонія пам’яті жертв Голокосту пройшла у Дніпрі

28 жовтня в Україні – День вшанування пам'яті загиблих з нагоди 75-річниці вигнання нацистських окупантів з українських територій. Невипадково саме у цей день у парку імені Ю. Гагаріна у Дніпрі відбулася церемонія пам’яті, присвячена річниці початку масових розстрілів євреїв нашого міста в роки Голокосту.

На траурному мітингу були присутні члени єврейської громади міста, ветерани війни, учні єврейської школи Дніпра «Ор Авнер Хабад-Любавич» імені Леві-Іцхака Шнеєрсона, представники громадськості міста. Головний рабин Дніпра і регіону Шмуель Камінецький наголосив на важливості збереження пам'яті про Голокост як глобальної трагедії та висловив сподівання, що наступного року церемонія пам’яті відбудеться біля оновленого меморіалу, де будуть встановлені стели з іменами людей, розстріляних на цьому місці.

Зі словами про важливість збереження пам’яті про ці трагічні сторінки нашого минулого виступили Другий секретар Посольства держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського культурного центру у Дніпрі Ілля Дубинський, Голова представництва філії «Сохнут-Україна» Рафаель Хельцер, керівник «Джойнту» у Північно-Східній Україні Мікі Кациф, радник міського голови Олег Ростовцев, д-р Ігор Щупак, представник Ради євреїв-ветеранів Семен Фрідман.

Поминальну молитву Кадіш за усіма жертвами Голокосту прочитав керуючий справами релігійної громади Олександр Фрідкіс.